Tel

Palletbaan

Het transporteren van pallets is een bijzondere expertise, die we bij Matco tot in de puntjes beheersen. Ons doel is om al uw pallets altijd zo veilig, soepel en efficiënt mogelijk te vervoeren over onze palletbaan. Dat zijn zeer stevige banen die precies passen in ons assortiment, naast een verlaagde rollenbaan, draaitafel rollenbaan en een kettingaangedreven rollenbaan. En omdat we dé expert op dit gebied zijn sinds 1975 weten we ook precies hoe we de transportsystemen voor u op maat moeten maken. Zo krijgt u altijd de juiste palletbaan voor uw situatie.

Robuuste kettingaangedreven palletbanen

De ene lading is de andere niet. Dat hoeft geen probleem te zijn, totdat het om écht zware ladingen gaat. In dat geval wilt u zeker weten dat ze op een goede manier verplaatst worden. De kettingaangedreven palletbanen zorgen daarvoor. Doordat ze via kettingen worden aangedreven, kunnen ze meer aan dan standaard rollenbanen. Er kunnen namelijk relatief grote aandrijfmomenten op de rollen worden overgebracht, waardoor uw zware pallets moeiteloos vervoerd worden. Deze specifieke rollenbanen zijn standaard voor een steek van 125 of 150mm met een roldiameter van 89 x 3,2 mm en geschikt voor ladingen tot 2000kg. Uiteraard passen we de specificaties graag aan als dat beter past bij uw wensen.

Het grote voordeel van een dergelijke palletbaan is dat hij in vrijwel alle omstandigheden perfect zijn werk doet. Op ieder baansegment is een elektromotor gemonteerd die een rol aandrijft. De overbrenging tussen de rollen vindt plaats middels een aandrijving van rol naar rol. Als u wilt weten hoe een palletbaan exact werkt, delen wij onze kennis graag met u. Vraag het dus gerust!

Wilt u pallets roteren?

Nadat u eenmaal een keuze hebt gemaakt voor een palletbaan, kunt u nog kiezen voor bepaalde uitbreidingen. Bijvoorbeeld als u de transportrichting van een pallet wilt veranderen tijdens het transport. Met de Matco draaitafel rollenbaan is roteren op de baan geen enkel probleem. Wij laten u graag zien hoe efficiënt dit proces in zijn werk gaat. 

Als de transportrichting van een pallet moet worden veranderd, terwijl de pallet niet roteert ten opzichte van de transportrichting, kan dat vele redenen hebben. Een goed voorbeeld is een barcode op de pallet die duidelijk leesbaar moet zijn vanaf de zijkant van de transportbaan. Een draaitafel op de palletbaan is in dat geval een perfecte oplossing.

Nog een ander alternatief voor deze situaties s de haakse overzetter van Matco. Hiermee zet u de pallet van een palletbaan naar een kettingbaan over en vice versa. 

Elke palletbaan is maatwerk bij Matco

Uniformiteit bestaat niet in onze branche, want geen enkele situatie is gelijk in een productieproces. Daarom is elke palletbaan een specialistisch systeem. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we de ideale oplossing voor uw pallettransport helemaal op maat maken voor u. Benieuwd naar de mogelijkheden? Dan werken we graag onze modulaire machinelijn samen met u uit op uw specifieke manier.

Een belangrijk begin voor het maatwerk zijn de afmetingen. Daarmee kunnen we het ontwerp van de palletbaan wel starten. Misschien zijn er nog andere delen van het productieproces of logistieke proces waar de baan aan gekoppeld moet worden. En welke wensen hebben uw medewerkers op het gebied van de gebruikersinterface of de ergonomische aspecten? Wij houden overal rekening mee en zorgen voor de beste oplossing.

Onze belofte: meer dan 40 jaar topkwaliteit

We zijn bij Matco trots op onze medewerkers en onze producten. Maar vooral op de goede naam die we in de loop der jaren hebben opgebouwd. Dat is onze verdienste na ruim 40 jaar aan de top in ons vakgebied. Die topkwaliteit zetten we ook graag voor u in. Bij elke nieuwe opdracht doen we ons best om te bewijzen dat u de beste keuze heeft gemaakt. Kiest u Matco voor uw palletbaan? Dan staat ons hele team voor u klaar om de verwachtingen te overtreffen.

De drie pijlers van onze kwaliteit zijn onze jarenlange ervaring, vakbekwame kennis en een goede samenwerking met u als klant. Elke opdracht garanderen we u opnieuw optimale zekerheid en veiligheid. Onze ongekende knowhow zetten we steeds weer in uw voordeel in. Ontwerp, assemblage, programmeren, testen… alles doen we in eigen huis. Daarna is het tijd voor zorgvuldig inbedrijfstellen bij u op locatie. Dankzij onze kennis van de nieuwste technieken maken we uw pallettransport- en verpakkingsproces steeds beter.

Heeft u een vraag over een palletbaan, palletwikkelaar of ander product van Matco? Onze medewerkers staan altijd voor u klaar om hun kennis te delen. Of het nu gaat om de optimale ladingstabiliteit of iets anders: onze experts adviseren u graag. Zodat u nu én in de toekomst steeds weer efficiëntieslagen kunt maken.

Service aan uw palletbanen

Elke palletbaan moet goed onderhouden worden om het zo lang mogelijk vol te kunnen houden. Door beweging vindt er immers slijtage plaats. U wilt toch ook stilstand voorkomen en zo koste besparen? Daarom hameren we al vanaf het eerste gesprek met u op preventief gepland onderhoud. Bij u op locatie voeren onze monteurs dit uit volgens afspraak. Zo heeft u zo lang mogelijk profijt van uw investering.

Is er dringend een monteur nodig omdat uw palletbaan niet meer functioneert? Vertrouw dan op onze snelle service, want wij hebben maar liefst 20 servicemonteurs op de weg. Er is altijd een specialist in de buurt die u verder kan helpen. Snel schakelen wanneer er onderhoud nodig is, dat is onze specialiteit. Ervaar het zelf!

JORGE