Tel

STATE OF THE ART RINGWIKKELAAR!

Matco HQR65

pallet wrapping machine
Offerte aanvragen

Specificaties

Matco Draaitafel

Draaitafel ø
nvt

Matco Draaitafel Snelheid

Rotatie snelheid
65 rpm

Matco Belastbaar Gewicht

Max. belastbaar gewicht
afhankelijk van transportsysteem

Matco Maximale Wikkelhoogte

Max. wikkelhoogte
2400 mm

Matco Maximale Palletgrootte

Max. palletgrootte
1200 x 1200 mmMatco Capaciteit

Capaciteit
tot 90 pallets per uur

Matco Foliewagen Snelheid

Foliewagen snelheid
frequentigeregeld

Matco Voorrek/Folierem

Voorrek/folierem
aangedreven voorreksysteem

Matco Machine Gewicht

Gewicht
nvt

Matco Voedingsspanning

Voedingsspanning
400 V - 50/60 Hz – 3 Ph + N + T

HQR65 volautomatische ringwikkelaar

U wilt pallets met stabiele én instabiele ladingen inpakken met een ringwikkelaar? Dan is de volautomatische ringwikkelaar HQR65 van Matco precies wat u zoekt. Deze state-of-the-art wikkelaar behaalt de hoge rotatiesnelheid van 65 toeren per minuut, waardoor de machine 90 pallets per uur kan wikkelen. Topklasse en geschikt voor complexe industriële producten en pallets. Dankzij onze eigen engineerafdeling kunt u de robuuste ringwikkelaar inclusief het transportsysteem helemaal op maat laten maken. 

Door de perfecte afstelling van de snelheid van de ring en het folieverbruik door het aangedreven voorreksysteem bereikt u altijd uw gewenste verpakkingsresultaat. Ons voorreksysteem van de ringwikkelaar is ook geschikt om Jumbo rol stretch folie van 40kg te verwerken; in vergelijking met een standaard rol stretch folie 3x zoveel folie, dus 3x minder uitvoeren van een foliewissel = vergroting van uw uptime. Kiest u voor deze top ringwikkelaar, dan kiest u voor zekerheid en snelheid binnen uw verpakkingsproces.

Als extra bieden wij een automatisch foliewisselsysteem aan geïntegreerd in deze ringwikkelaar. De machine wisselt automatisch over op een nieuwe rol folie; uw productie kan dus gewoon doorgaan. 

De Matco HQR65 ringwikkelaar is de enige ringwikkel machine in zijn soort met een externe pre-stretch aandrijving, die werkt zonder elektrische componenten / sleepringen of andere complexe en dure oplossingen zoals elektrische generatoren. Daarnaast is deze ringwikkelaar uit te voeren met een geïntegreerde topsheet dispenser (top cover) om stof- of regendicht te kunnen wikkelen.

Groot aantal verschillende wikkelprogramma’s mogelijk

Deze volautomatische ringwikkelaar is perfect geschikt voor producten die niet geschikt zijn om te laten draaien, bijvoorbeeld doordat ze te licht of instabiel zijn. De HQR65 is eenvoudig te bedienen middels een touch panel, waarop een veelvoud van verschillende wikkelprogramma’s kunnen worden ingesteld. Hierdoor bent u niet gebonden aan één type palletlading.

Een weegunit bespaart u kosten

In het transportsysteem van deze HQR ringwikkelaar kunnen wij een weegunit plaatsen als u dat wilt. Vooral voor transport in containers overzee moet het exacte gewicht van de lading bekend zijn. Door onze geïntegreerde weegschaal hoeft u hiervoor geen aparte handeling meer uit te voeren. We kunnen er een display aan koppelen of een printer, maar ook communiceren met een WMS: de keuze is aan u. Zo kiest u voor het optimale rendement uit uw investering Uw wensen zijn ons uitgangspunt.

Wij bieden u graag maatwerk

Wilt u een combinatie met een lift om de pallets op de juiste hoogte voor het wikkelen te krijgen? Of wilt u de rollenbaan op de juiste hoogte voor het opzetten met een EPT? Heeft u per se bepaalde afmetingen nodig, zodat de machine aangepast moet worden? Daar kunnen wij u uiteraard mee helpen door de machine uit te voeren zoals u dat wilt. Ook kunnen we in combinatie met de ringwikkelaar uw lading scannen, de hoogte meten en labelen. Wij bieden graag maatwerk voor uw situatie. Onze eigen mechanische en elektro engineers staan voor u klaar. Net als ons eigen CE-team de veiligheid waarborgt. We maken alle berekeningen en software zelf, dus we zijn volledig onafhankelijk.

Zijn er bepaalde afmetingen waar we rekening mee moeten houden bij het ontwerp van de machine? Wilt u dat hij gekoppeld is aan bepaalde systemen die u nu al gebruikt in het productieproces of logistieke proces? Of heeft u misschien wensen vanuit uw medewerkers over de gebruikersinterface of de ergonomische aspecten? In al deze gevallen kunnen wij u perfect van dienst zijn. Laat het ons gewoon weten en wij zorgen ervoor.

Onze klanten zijn erg blij met de koppeling met een ERP- of WMS-systeem, een labeller of een ander systeem die wij verzorgen. Alles kan, onze software kan communiceren met ieder systeem dat u heeft. Ook de interface wordt precies zoals u hem wilt. Wij programmeren alles op maat voor u. 

Vertrouw op topkwaliteit van Matco

We willen altijd topkwaliteit bieden. Daar staan we al ruim 40 jaar voor. Daarom zijn al onze volautomatische wikkelaars, inclusief deze ringwikkelaar HQR65, opgebouwd met frequentiegeregelde SEW motoren, Siemens PLC en Festo pneumatiek. Onze eigen experts verzorgen ontwerp, assemblage, programmeren, testen en inbedrijfstellen van de wikkelaars. We begeleiden tijdens de productie het hele proces en onze projectmanager houdt u van elke stap op de hoogte. Zo kunnen we u de best mogelijke service verlenen, al voordat de machine daadwerkelijk geleverd is.

En vergeet ook het meedenkend vermogen van onze medewerkers niet. Wilt u bijvoorbeeld weten wat de optimale ladingstabiliteit is? Onze experts adviseren u graag. Zodat u nu én in de toekomst steeds weer efficiëntieslagen kunt maken.

Gegarandeerde ladingszekering

Met de HQR65 kunnen wij voldoen aan ladingszekering. Op het moment dat de pallet getransporteerd wordt met de vrachtwagen, is de lading gezekerd aan de pallet. Zo wordt voorkomen dat de lading los kan komen van de pallet, waarvoor u als producent verantwoordelijk bent.

Onderhoud van uw HQR65 ringwikkelaar

Stilstand van een palletwikkelaar kost geld. Zeker als uw hele productie afhankelijk is van die ene machine. Daarom is het zo belangrijk om preventief gepland onderhoud uit te voeren. Hierover maken we al in een vroeg stadium afspraken met u. Want wij willen ook dat u zo lang mogelijk profijt hebt van uw investering.

Net zoals onze volautomatische palletwikkelaars zelf is ook het onderhoud ervan maatwerk. Gelukkig kunt u altijd rekenen op snelle service, want wij hebben maar liefst 20 servicemonteurs op de weg. Er is dus altijd een specialist in de buurt voor u. Het liefst hebben we op afstand toegang tot uw systeem, zodat we predictief onderhoud kunnen uitvoeren wanneer dat het beste uitkomt. 

Minimaliseer downtime

Onderhoudscontract

Wij weten hoe uw machine in elkaar zit, want we hebben hem zelf ontworpen en gebouwd. Bovendien hebben we een enorme voorraad reserveonderdelen en contracten met componentenleveranciers. Zo minimaliseren we uw downtime.

Terug naar overzicht
JORGE