Tel

NIEUW DESIGN, VERBETERDE KWALITEIT EN LANGERE LEVENSDUUR!

Matco ALC15

Matco ALC15 volautomatische palletwikkelaar
Offerte aanvragen

Specificaties

Matco Draaitafel

Draaitafel ø

Matco Draaitafel Snelheid

Rotatie snelheid
15 rpm

Matco Belastbaar Gewicht

Max. belastbaar gewicht
afhankelijk van transportsysteem

Matco Maximale Wikkelhoogte

Max. wikkelhoogte
2400 mm

Matco Maximale Palletgrootte

Max. palletgrootte
1200 x 1200 mmMatco Capaciteit

Capaciteit
tot 45 pallets per uur

Matco Foliewagen Snelheid

Foliewagen snelheid
frequentiegeregeld

Matco Voorrek/Folierem

Voorrek/folierem
aangedreven voorreksysteem

Matco Machine Gewicht

Gewicht

Matco Voedingsspanning

Voedingsspanning
3 x 400V / 50 Hz / N + PE

ALC15 volautomatische palletwikkelaar

U wilt pallets met stabiele én instabiele ladingen inpakken met een draaiarm? Dan is de volautomatische palletwikkelaar ALC15 van Matco precies wat u zoekt. De arm draait met 15 toeren per minuut, waardoor de machine 45 pallets per uur kan inpakken. Dankzij onze eigen engineerafdeling kunt u de robuuste wikkelaar inclusief het transportsysteem helemaal op maat laten maken. Door de perfecte afstelling van de snelheid van de draaiarm en het folieverbruik door het aangedreven voorreksysteem bereikt u altijd uw gewenste verpakkingsresultaat. Zo kiest u voor het optimale rendement uit uw investering.

Perfect voor producten die u niet wilt laten draaien 

Deze volautomatische palletwikkelaar met draaiarm is perfect geschikt voor producten die niet geschikt zijn om te laten draaien, bijvoorbeeld doordat ze te gevoelig of zwaar zijn. De ALC15 is eenvoudig te bedienen middels een touch panel, waarop tien verschillende wikkelprogramma’s kunnen worden ingesteld. Hierdoor bent u niet gebonden aan één type palletlading.

Een weegunit bespaart u kosten

In het transportsysteem van deze ALC 15 palletwikkelaar kunnen wij een weegunit plaatsen als u dat wilt. Vooral voor transport in containers overzee moet het exacte gewicht van de lading bekend zijn. Door onze geïntegreerde weegschaal hoeft u hiervoor geen aparte handeling meer uit te voeren. We kunnen er een display aan koppelen of een printer, maar ook communiceren met een WMS: de keuze is aan u. Zo kiest u voor het optimale rendement uit uw investering Uw wensen zijn ons uitgangspunt.

Wij bieden u graag maatwerk

Wilt u een combinatie met een lift om de pallets op de juiste hoogte voor het wikkelen te krijgen? Of wilt u de rollenbaan op de juiste hoogte voor het opzetten met een EPT? Heeft u per se bepaalde afmetingen nodig, zodat de machine aangepast moet worden? Daar kunnen wij u uiteraard mee helpen door de machine uit te voeren zoals u dat wilt. Ook kunnen we met de machine scannen, hoogte meten en labelen. Wij bieden graag maatwerk voor uw situatie. Onze eigen mechanische en elektro engineers staan voor u klaar. Net als ons eigen CE-team de veiligheid waarborgt. We maken alle berekeningen en software zelf, dus we zijn volledig onafhankelijk.

Zijn er bepaalde afmetingen waar we rekening mee moeten houden bij het ontwerp van de machine? Wilt u dat hij gekoppeld is aan bepaalde systemen die u nu al gebruikt in het productieproces of logistieke proces? Of heeft u misschien wensen vanuit uw medewerkers over de gebruikersinterface of de ergonomische aspecten? In al deze gevallen kunnen wij u perfect van dienst zijn. Laat het ons gewoon weten en wij zorgen ervoor.

Onze klanten zijn erg blij met de koppeling met een ERP-systeem, etiketteerder of ander systeem die wij verzorgen. Alles kan, onze software kan communiceren met ieder systeem dat u heeft. Ook de interface wordt precies zoals u hem wilt. Wij programmeren alles op maat voor u op locatie. 

Vertrouw op topkwaliteit van Matco

We willen altijd topkwaliteit bieden. Daar staan we al ruim 40 jaar voor. Daarom zijn al onze volautomatische palletwikkelaars, inclusief deze ALC15, opgebouwd met frequentiegeregelde SEW motoren, Allen-Bradley of Siemens PLC en Festo pneumatiek. Onze eigen experts verzorgen ontwerp, assemblage, programmeren, testen en inbedrijfstellen van de wikkelaars. We begeleiden tijdens de productie het hele proces en onze projectmanager houdt u van elke stap op de hoogte. Zo kunnen we u de best mogelijke service verlenen, al voordat de machine daadwerkelijk geleverd is.

En vergeet ook het meedenkend vermogen van onze medewerkers niet. Wilt u bijvoorbeeld weten wat de optimale ladingstabiliteit is? Onze experts adviseren u graag. Zodat u nu én in de toekomst steeds weer efficiëntieslagen kunt maken.

Gegarandeerde ladingszekering

Met de ALC15 kunnen wij voldoen aan ladingszekering. Op het moment dat de pallet getransporteerd wordt met de vrachtwagen, is de lading gezekerd aan de pallet. Zo wordt voorkomen dat de lading los kan komen van de pallet, waarvoor u als producent verantwoordelijk bent.

Onderhoud van uw ALC15

Stilstand van een palletwikkelaar kost geld. Zeker als uw hele productie afhankelijk is van die ene machine. Daarom is het zo belangrijk om preventief gepland onderhoud uit te voeren. Hierover maken we al in een vroeg stadium afspraken met u. Want wij willen ook dat u zo lang mogelijk profijt hebt van uw investering.

Net zoals onze volautomatische palletwikkelaars is het onderhoud hiervan ook maatwerk. Gelukkig kunt u altijd rekenen op snelle service, want wij hebben maar liefst 20 servicemonteurs op de weg. Er is dus altijd een specialist in de buurt voor u. 

Aangezien we de machines zelf hebben ontworpen en gebouwd, kunnen we heel snel schakelen wanneer er onderhoud nodig is. Het liefst hebben we op afstand toegang tot uw systeem, zodat we predictief onderhoud kunnen uitvoeren wanneer dat het beste uitkomt. 

Minimaliseer downtime

Onderhoudscontract

Wij weten hoe uw machine in elkaar zit, want we hebben hem zelf ontworpen en gebouwd. Bovendien hebben we een enorme voorraad reserveonderdelen en contracten met componentenleveranciers. Zo minimaliseren we uw downtime.

Terug naar overzicht
JORGE