Tel

NIEUW DESIGN, VERBETERDE KWALITEIT EN LANGERE LEVENSDUUR!

Matco ALC LOW

Matco ALC LOW Volautomatische armwikkelaar laag transport
Offerte aanvragen

Specificaties

Matco Draaitafel

Draaitafel ø

Matco Draaitafel Snelheid

Rotatie snelheid
12-45 rpm

Matco Belastbaar Gewicht

Max. belastbaar gewicht
afhankelijk van transportsysteem

Matco Maximale Wikkelhoogte

Max. wikkelhoogte
2400 mm

Matco Maximale Palletgrootte

Max. palletgrootte
1200 x 1200 mmMatco Capaciteit

Capaciteit
tot 130 pallets per uur

Matco Foliewagen Snelheid

Foliewagen snelheid
frequentiegeregeld

Matco Voorrek/Folierem

Voorrek/folierem
aangedreven voorreksysteem

Matco Machine Gewicht

Gewicht

Matco Voedingsspanning

Voedingsspanning
3 x 400V / 50 Hz / N + PE

Volautomatische armwikkelaar laag transport

U bent op zoek naar een volautomatische wikkelaar waarmee u gelijk een efficiëntieslag maakt?  Dan kan de volautomatische armwikkelaar met een laag transportsysteem van Matco precies zijn wat u zoekt. De arm draait met 12 tot 45 toeren per minuut, waardoor de machine 35 tot ca. 130 pallets per uur kan verpakken. Dankzij onze eigen engineerafdeling kunt u de robuuste wikkelaar inclusief transportsysteem helemaal op maat laten maken. Wij verzorgen graag optimale efficiëntie en kostenbesparing voor u. Afhankelijk van de benodigde capaciteiten en wensen adviseren we u de juiste wikkelaar en transportsysteem voor uw toepassing en behoefte. 

Een armwikkelaar met laag transportsysteem is een ideale oplossing voor standalone logistieke behoeftes. I.c.m. het lage transportsysteem kunt u met een pompwagen of EPT eenvoudig pallets aanvoeren en is vervolgens het wikkelproces volledig automatisch. Bij de keuze voor een armwikkelaar met laag transport kunt u al snel gaan besparen op uw Operating Expenses. 

Perfect voor producten die u niet wilt laten draaien

Deze volautomatische palletwikkelaar met draaiarm is perfect geschikt voor producten die niet geschikt zijn om te laten draaien, bijvoorbeeld doordat ze te licht of te instabiel zijn. Onze ALC Armwikkelaars zijn eenvoudig te bedienen middels een touch panel, waarop tien verschillende wikkelprogramma’s kunnen worden ingesteld. Hierdoor bent u niet gebonden aan één type palletlading.

Een weegunit bespaart u kosten

In het transportsysteem van deze palletwikkelaar kunnen wij een weegunit plaatsen als u dat wenst. Vooral voor transport in containers overzee moet het exacte gewicht van de lading bekend zijn. Door onze geïntegreerde weegschaal hoeft u hiervoor geen aparte handeling meer uit te voeren. We kunnen er een display aan koppelen of een printer, maar ook communiceren met een WMS: de keuze is aan u. Zo kiest u voor het optimale rendement uit uw investering uw wensen zijn ons uitgangspunt.

Wij bieden u graag maatwerk

Bij het gebruik van Matco’s lage transport systeem kan men gemakkelijk pallets aanvoeren met de pompwagen of EPT. Hierdoor bespaart u tijd in uw proces en materieel. De mogelijkheden zijn groot, door middel van een dubbele uitsparing kunt u pallets per 2 stuks opzetten of afpakken. Wilt u weten hoe u een efficiëntieslag kan maken? Matco denkt graag met u mee! 

Ook kunnen we in de lijn scannen, hoogte meten en labelen. Wij kunnen maatwerk voor uw situatie bieden. Onze eigen mechanische, elektro en software engineers staan voor u klaar. Net als ons eigen CE-team de veiligheid waarborgt. We maken alle berekeningen en software zelf, dus we zijn volledig onafhankelijk.

Zijn er bepaalde afmetingen waar we rekening mee moeten houden bij het ontwerp van de machine? Wilt u dat de machine gekoppeld is aan bepaalde systemen die u nu al gebruikt in het productieproces of logistieke proces? Of heeft u misschien wensen vanuit uw medewerkers over de gebruikersinterface of de ergonomische aspecten? In al deze gevallen kunnen wij u perfect van dienst zijn. Laat het ons gewoon weten en wij zorgen ervoor.

Onze klanten zijn erg blij met de koppeling met een ERP- of WMS-systeem, etiketteerder of een koppeling met andere systemen, waarvan wij de communicatie kunnen verzorgen. Onze software kan communiceren met bijna ieder systeem. De interface wordt precies zoals u deze wenst. Wij programmeren alles op maat voor u, waarbij de finishing touch bij u op locatie plaatvindt. 

Vertrouw op topkwaliteit van Matco

We willen altijd topkwaliteit bieden. Daar staan we al ruim 40 jaar voor. Daarom zijn al onze volautomatische palletwikkelaars uitgerust met hoogwaardige componenten. Onze eigen experts verzorgen ontwerp, assemblage, programmeren, testen en inbedrijfstellen van de wikkelaars. We begeleiden tijdens de productie het hele proces en onze projectmanager houdt u van elke stap op de hoogte. Zo kunnen we u de best mogelijke service verlenen, al voordat de machine daadwerkelijk geleverd is.

En vergeet ook het meedenkend vermogen van onze medewerkers niet. Wilt u bijvoorbeeld weten hoe u optimale ladingstabiliteit kunt realiseren? Onze verpakkingsexperts adviseren u graag. Zodat u nu én in de toekomst steeds weer efficiëntieslagen kunt maken.

Gegarandeerde ladingszekering

Met onze volautomatische armwikkelaars kunnen wij voldoen aan optimale ladingszekering. Op het moment dat de pallet getransporteerd wordt met de vrachtwagen, is de lading gezekerd aan de pallet. Zo wordt voorkomen dat de lading los kan komen van de pallet, waarvoor u als producent verantwoordelijk bent vanwege de EUMOS wetgeving.

Onderhoud van uw Armwikkelaar

Stilstand van een palletwikkelaar kost geld. Zeker als uw hele productie afhankelijk is van die ene machine. Daarom is het zo belangrijk om preventief gepland onderhoud uit te voeren. Hierover maken we al in een vroeg stadium afspraken met u. Want wij willen ook dat u zo lang mogelijk profijt hebt van uw investering.

Net zoals onze volautomatische palletwikkelaars is het onderhoud hiervan ook maatwerk. Gelukkig kunt u altijd rekenen op snelle service, want wij hebben maar liefst 20 servicemonteurs op de weg. Er is dus altijd een specialist in de buurt voor u. 

Aangezien we de machines zelf hebben ontworpen en gebouwd, kunnen we heel snel schakelen wanneer er onderhoud nodig is. Het liefst hebben we op afstand toegang tot uw systeem, zodat we predictief onderhoud kunnen uitvoeren wanneer u dat het beste uitkomt. 

Minimaliseer downtime

Onderhoudscontract

Wij weten hoe uw machine in elkaar zit, want we hebben hem zelf ontworpen en gebouwd. Bovendien hebben we een enorme voorraad reserveonderdelen en contracten met componentenleveranciers. Zo minimaliseren we uw downtime.

Terug naar overzicht
JORGE